Hasfelvarrás 100 %-kos OEP támogatással
2017. június 13. írta: Sandybanks

Hasfelvarrás 100 %-kos OEP támogatással

has.jpgA napokban elkezdett aggasztani egy dolog. Ha túlságosan lefogyok lógni fog a hasam bőre... Lehet, hogy ez már az én esztétikai igénytelenségembe sem fér bele. 

Plasztikáztatni... hááát nincs az a pénz(em). 

Utánanéztem. Lehet TB támogatásra is plasztikai műtétet csináltatni, persze nagyon szigorú feltételekkel, és orvosi ellenőrzés mellett. A hasfelvarrásra ezek a feltételek (a három feltételnek együttesen kell teljesülnie, hogy az OEP fizessen):

- fogyás előtti BMI-nek 35 felett kell lennie

- a fogyás utáni BMI-nek legalább 10-zel kell kevesebbnek lennie, mint a fogyás előtti

- a csökkentett testtömeget minimum 6 hónapon keresztül tartani kell.

Ez az én esetemben:

- fogyás előtt: 175 cm magasság, 116 kg testsúly, 45 év, nő = 38,31

- fogyás utáni: a BMI-nek 27-nek kell lennie. Ehhez, tudva, hogy a magasságom nem változik: 175 cm, az évek száma talán 1-gyel, vagy 2-vel növekszik 46 vagy 47, tehát ehhez a BMI-hez le kell fogynom 80-81 kg-ra. (Ok, nagyjából ennyire tervezném én is a végeredményt

- a 6 hónapos tömegtartást pedig egyébként sem csak 6 hónapra tervezem.

Tehát jövő héten, mikor megyek a pajzsmirigyemmel az orvoshoz, megkérem, hogy jegyezze fel az adatokat, hogy aztán szükség esetén tudja igazolni azt.

A jó hír az, hogy ha valaki jogosulttá válik a beavatkozásra, akkor a műtét bármelyik testrészen végrehajtható, tehát a hason, a combon vagy akár a karokon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://sandybanks.blog.hu/api/trackback/id/tr6412589427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása